5 Filme care ne învață cum să supraviețuim în caz de Apocalipsă!
5 Filme de supraviețuire: De-a lungul timpului, cinematografia ne-a prezentat mai multe filme care ne învață cum să supraviețuim în cazul unor dezastre naturale, revolte, căderea rețelelor electrice, întreruperea comunicațiilor, etc…
Recomandat publicului care caută puțin divertisment educațional!
Iată câteva filme cu tematică de supraviețuire, despre cautarea hranei în natură. Pe lângă experiența și instruirea directă, cărțile si filmele sunt probabil cea mai bună sursă de cunoștințe și informații.
INFO: Filmele pot fi distractive, dar educative și inspiratoare în același timp.
Unii ar putea spune că filmele sunt fantezie, prea desprinse de realitate pentru a fi luate în serios. Dar și prea superficiale pentru a fi utile, cu atât mai mult când vine vorba de ceva atât de dramatic, practic ca supraviețuirea.
Viața reală nu este un film, dar totul în jurul nostru se poate schimba într-un timp foarte scurt, fiind nevoiți să apelăm la abilitățile noastre de supraviețuire.
Deși este adevărat că studiourile și producătorii obișnuiți (Hollywood) tind să se aplece spre fantezie, ei au, de asemenea, o capacitate inegalabilă de a difuza conținut uimitor de realist. Unele dintre ele ne pot umple golurile din imaginație, ne pot inspira și stimula creativitatea. Deci, cred că depinde de ce filme am ales și de modul în care le privim.
5 Filme de supraviețuire: Vizionarea acestor filme, nu este doar despre a învăța și a fi practic. Uneori avem nevoie de o distragerea atenției, pentru a lua o pauză de la greutățile vieții și rutinei din viața de zi cu zi.
1. The Road (2009) – 5 Filme de supraviețuire:
“Drumul” nu este cea mai realistă, sumbră și obsedantă descriere din filme, în cazul a unui eveniment cataclismic. Chiar dacă am putea concepe ceva diferit în imaginația noastră, ar fi destul de greu să venim cu un scenariu mai rău decât cel descris în acest film incredibil.
“The Road” spune povestea unui tată și a fiului său, care încearcă să trăiască după ce totul în jurul lor s-a transformat într-un iad. Este, fără îndoială, un film despre supraviețuire. Este, de asemenea, cel mai întunecat, cel mai sumbru, cel mai deprimant film pe care l-am văzut. Bazat pe aclamata carte a lui Cormack McCarthy.
“The Road” prezintă destul de grafic cele mai multe, dacă nu chiar toate, coșmarurile pe care le poate întâlni un supraviețuitor într-o lume postapocaliptică.
Filmul descrie devastarea absolută și ireversibilă a pământului, dispariția completă a tuturor resurselor naturale și artificiale. De asemenea, descrie grotescul ființelor umane, canibalism, sinucidere, boli, lupte, grupuri de criminali …
FRICĂ DE NEDESCRIS!
Pe parcursul filmului există o frică constantă și tensionată, disperare și lipsă de speranță.
Viggo Mortensen este un tată iubitor și grijuliu, dar imperfect. Un om dur, cu un suflet chinuit într-o lume în care „toată lumea este fie moartă, fie pe moarte”. Îi putem simți durerea, neputința și lupta interioară.
De-a lungul filmului, este prezentat scenariul unui supraviețuitor perfect, trecând prin fiecare fază pe care orice om obișnuit și decent ar face-o dacă ar face față unei astfel de situații.
În cele din urmă, oricât de deznădăjduită și deprimantă ar părea aceasta situație, este totuși o frumoasă poveste despre dragostea părintească și despre natura supraviețuitoare a omului.
În filmul “The Road” există o mulțime de tehnici și concepte de pregătire și supraviețuire precum: camuflarea, achiziția de alimente și apă, tratarea loviturilor, raționarea medicamentelor. La un moment dat, chiar dau peste o cameră subterană într-o fermă, care ajunge să ofere probabil cele mai ușoare momente din întregul film. Filmul ne învață să o nu avem încredere în nimeni, să nu rămânem departe de drum.
2. ALIVE! (1993)
Filmul “Alive!” umple eventualele goluri din imaginația noastră cu scene grafice, vizuale și dramă convingătoare.
Potrivit supraviețuitorilor înșiși, filmul este o descriere fidelă a situațiilor reale. Cu și despre echipa de rugby uruguayan și a familiilor care au rămas blocați în Anzi după un accident de avion în octombrie 1972.
Actorul din rolul principal este Ethan, un bărbat foarte tânăr și talentat. Filmul este interesant, deoarece este facut după o poveste reală. Ne putem pune în locurile personajelor și să le împărtășim dilemele și disperarea, să ne imaginăm drama, să le simțim durerea.
Filmul ne prezintă în cea mai mare parte, importanța absolută și definitivă a mentalității și deciziilor în supraviețuire.
3. SURVIVALIST (2015)
5 Filme de supraviețuire: După cum arată clar titlul, aceasta este o poveste de supraviețuire a lupului singuratic. Un om tânăr, plin de resurse și bine pregătit, care trăiește singur într-o băracă chiar în mijlocul unei păduri retrase și frumoase. Și toate astea se întâmplă după un eveniment catastrofic care ucide un procent mare din populație (virus poate?).
Într-o zi, o femeie în vârstă și fiica ei tânără apar la baracă din pădure.
“Supraviețuitorul” se confruntă cu unele dileme, situații noi și evoluții care ajung să rupă echilibrul delicat al stilului său de viață.
“Survivalistul” este o producție independentă cu buget redus, plină de tehnici și concepte de pregătire din manualile de supraviețuire.
Tipul face totul: grădinărit, hrănire, vânătoare, capcane. Iar filmul are nevoie de timp pentru a arăta mai multe detalii. Există câteva scene de nuditate și s*x. În acest caz, trocul este un acord se*ual între personajul principal și cele două femei. Acest acord ajunge să fie firul de legătură și catalizatorul multor acțiuni ale filmului. Există, de asemenea, o mulțime de suspans și schimbări, secrete și dezvăluiri întunecate și surprize.
Filmul ne arată cât de greu poate fi să supraviețuiești singur, într-un loc perfect, chiar dacă ești tânăr, sănătos, inteligent și pregătit, cu resurse abundente în jurul tău. Deciziile dure trebuie luate de multe ori și adesea cedăm instinctelor noastre de bază.
4. THE BOOK OF ELI (2010) – 5 Filme de supraviețuire:
5 Filme de supraviețuire: Este un film comercial post-apocaliptic superb, cu o poveste tristă, dar impresionantă, cuprins de peisaje devastate, fără sfârșit. Este un film bine realizat, cu o acțiune solidă, cu o acțiune rapidă.
Fundalul ar fi tipic cu o lume post-nucleară, apocaliptică. Un lord al războiului (Gary Oldman) și banda sa de sociopați stăpânesc un oraș mic. Ei controlează resursele prin puterea armelor și a utilizării de violență și opresiune. Totuși, pare să funcționeze, pentru că este singurul loc în care canibalismul nu este comun sau chiar acceptat și există o anumită aparență de civilizație și ordine.
Personajul principal înfățișează element al supraviețuitorului singuratic extrem de abil, extrem de pregătit și instruit. Probabil fost militar cu credință și încredere neclintite. Un fel de Mad Max cu pregătire serioasă și misiune religioasă. Iar Mila Kunis devine acompaniata sa după ce a încercat să iasă din tirania stăpânului războiului.
Personajul misterios al lui Denzel Washington nu ratează niciodată o lovitură și poate învinge rapid hoarde întregi de bătăuși periculoși. Puterea sa pare să provină din credința sa, la fel și duritatea sa mentală și fizică.
Suntem luați de-a lungul aventurilor sale printr-un ținut devastat în căutarea unui tărâm de rai și siguranță:
Despre această Biblie se spune în film că este singurul lucru capabil să vindece omenirea și lumea.
“The Book of Eli” subliniază importanța de a avea credință într-o lume post-apocaliptică. Arată importanța de a fi sănătos, abil și plin de resurse pentru supraviețuire. Ceea ce deja știm că este absolut necesar în cazul unor situații grave.
5. CAST AWAY (2000)
Guy rămâne singur pe o insulă pustie din mijlocul Pacificului, după ce avionul său se prăbușește. El trebuie să învețe totul, de la a face un foc până la a sparge nucile de cocos, să pescuiască cu sulițe și chiar să scoată un dinte infectat.
Filmul “Cast Away” este o versiune modernă a poveștii clasice de supraviețuire, care provine dintr-o lungă tradiție a poveștilor cu marinari naufragiați și pirați din secolele XVIII și XIX.
“Cast Away” este un film superb în care Tom Hanks a susținut un spectacol demn de Oscar. El face ca totul să pară credibil și distractiv. Filmul ne prezintă elemente de bază, cum ar fi improvizarea adăpostului, aprinderea focului, găsirea hranei.