COMA Film rusesc SF al regizorului Nikita Argunov – Review

COMA - Filmul rusesc de aventură SF

COMA – Filmul rusesc de aventură SF al regizorului Nikita Argunov – Review

PREZENTARE COMA FILM RUSESC: Protagonistul filmului se trezește într-o lume care nu are niciun sens pentru nici un om care gândește logic. O lume plină de imagini îndepărtate, aruncate de colo-colo și tencuite pe cer fără nicio ordine specială. După câteva scene de acțiune extrem de dezorientate, eroului nostru i se spune că toată lumea din această existență specială este în comă. Lumea în care se afla este compusă din amintiri aleatorii de la acești oameni care se află în comă.

COMA este un film thriller științifico-fantastic din 2020

În rolul principal este un arhitect numit Viktor (Rinal Mukhametov) care se trezește într-o lume ciudată în care un fel de substanță întunecată pare să mănânce structurile și oamenii cu care se intersectează. După un accident misterios, tânărul arhitect își revine în fire într-o lume foarte ciudată. El trebuie să afle legile și reglementările exacte ale acestei lumii de care nu știe absolut nimic, în timp ce luptă pentru viața să și continuă să caute o portiță de ieșire în lumea reală.

Viktor aleargă pe stradă și vede o priveliște înfiorătoare care amintește de scene din INCEPȚION și DOCTOR STRANGE; vederea unei lumi care se pliază în sine, gravitația sfidând locațiile din întreaga lume vizibile în toate direcțiile – Big Ben atârnând de cer, chiar lângă Empire State Building care apare de nicăieri.

COMA FILM RUSESC: Acțiunea filmului!

Toată acțiunea ia amploare în ceva de neimaginat cu scene necunoscute și greu de înțeles pentru un muritor de rând de parcă ceasul judecații se aproprie. Dar mai mult de atât acel peisaj malefic nu ar fi fost destul de înfiorător și confuz pentru Viktor, care în mod clar nu a mai văzut această lume înainte, el este apoi atacat de o creatură umbroasă și monstruoasă care se numește secerător.

Viktor este salvat de furia acelui “secerător” de către o echipă de soldați – inclusiv Lyubov Aksyonova că Fly – și începe o scenă cu secvențe de urmărire, secerătorul urmărind oamenii prin această lume turbulentă.

Un salt direct de pe o scară spartă îi duce pe toți pe o stradă din China, apoi aleargă printr-o ușă și ajung în Veneția, unde sar peste apă și se trezesc căzând în sus pe un acoperiș într-o altă locație.

Urmează ciresica de pe tort, deoarece nu mai trece mult timp până aflăm de ce filmul se numește COMA. Viktor și toți ceilalți oameni din această lume sunt de fapt în comă; toți cei aflați în comă se trezesc în acest loc, care a fost construit pe baza amintirilor lor. De aceea există locații din toate părțile lumii amestecate intre ele și există lacune sau incongruențe în împrejurimi.

LACUNELE există în amintiri și oameni diferiți au amintiri diferite despre același lucruri. Soldații și Viktor au fost salvați de un stil de viață post-apocaliptic, blocați într-un război cu Secerătorii, care pot transforma oamenii pe care îi ating în unul dintre ei.

Din fericire, acești soldați nu au doar arme și grenade cu care să se lupte cu dușmanii lor, pentru că unele dintre personajele de aici au abilități speciale forță și viteză supraomenești, ba chiar și abilități de autovindecare, etc…

Coma este genul de film care se dorește să fie văzut pe cel mai mare ecran posibil cu o audiență impresionanta într-un cinematograf mare, unde toată lumea va putea sa admire toate imaginile minunate și efectele speciale, uitând de narațiune, deoarece narațiunile nu contează atât de mult în astfel de filme.

Peisajul din filmul “Coma” se regăsește în colecția de artă grafică creată de artistul olandez MC Escher pe un bender deosebit de rău.

În mod ciudat, lumea este alcătuită în mare parte din bărbați, din Europa de Est, deși câteva femei au voie să participe la roluri subordonate. Nici o persoană de culoare nu poate fi văzută, nici copiii și nici persoanele care sunt mai în vârstă decât tipul cărunt, despre care se spune că a trăit cel mai mult din lume – 15 ani.

Totul este foarte MISTERIOS, dar nu teribil de interesant, asemănător cu o petrecere puternică la care un rus plin de băutură te-a prins de un perete pentru a-ți repeta povestea rudelor sale plictisitoare, iar și iar… – la nesfarsit 🙂

Cu toate acestea, imaginile sunt pline de monumente mărețe și clădiri complexe și autostrăzi care traversează cerul în dimensiuni opuse.

Cum aș descrie filmul ?

DESCRIERE COMA FILM RUSESC: Filmul este incitant, este uimitor din punct de vedere vizual, este cu adevărat inteligent și este clar că realizatorii au avut la dispoziție un buget mare.

PS: Filmul COMA este disponibil in cinematografe din data de 4 august 2020