DOCTORUL MINUNE Episodul 1 Rezumat [Detaliat]

DOCTORUL MINUNE Episodul 1 Rezumat Detaliat

DOCTORUL MINUNE EPISODUL 1

Doctorul Minune episodul 1 începe cu Ali, care este așezat în pat și se trezește cu câteva secunde înainte ca alarma ceasului să sune. El are o rutină de dimineață foarte precisă, apoi își face bagajele și face o fotografie. El are un bisturiu din plastic care este înfășurat într-o cârpă pe care o pune în buzunarul pantalonilor.

FLASBACK: În timp ce merge de-a lungul căilor ferate, Ali are un flashback din copilărie și vedem cum a fost agresat de un grup de băieți, deoarece suferă de autism și nu poate să vorbească. Fratele său aunge acolo și se luptă cu băieții, care fug, lăsându-l pe Ahmet să-l consoleze pe fratele său mai mic, care are un iepure alb într-o cușcă pe care mereu îl protejează.

În acea seară, acasă la Ali, vedem că tatăl său are o problemă reală cu starea fiului său. El este foarte frustrat și violent pentru că fiul său nu poate vorbi si îi aruncă iepurele. Ali se supară și duce iepurele la spital și vedem cum doctorul Adil îl examinează și îi spune lui Ali că a murit.

În prezent, îl vedem pe Ali așezat cu bisturiul din plastic în mână și zgomotele din trafic, îl afectează cu adevărat. El se urcă într-un autobuz care se îndreaptă spre aeroport.

La spitalul din Istanbul, se vorbește despre cine va fi noul chirurg stagiar. Iar Nazli și Demir sunt foarte ocupați la locul de muncă. Ei știu doar că doctorul Adil l-a recomandat pe noul asistent.

Avionul în care este Ali, aterizează pe aeroportul din Istanbul și tânărul chirurg iar este vizibil afectat de toate priveliștile și sunetele din jurul său. Acolo are loc un incident neplăcut, deoarece un copil este rănit grav și are artera de la gât tăiată.

Un medic aflat în aeroport, îi acordă primul ajutor unui copil rănit grav de o bucată de sticlă care cade din tavanul aeroportului. Iar Ali intervine și îi spune medicului că aplică presiune într-un loc greșit și îi arată unde să apese, iar băiatul începe să respire.

Ali găsește o bucată de ciob, în stomacul băiatului și el spune mulțimii să nu-și facă griji, asigurându-i că se poate descurca și se prezintă ca fiind Ali Vefa, chirurg stagiar la spital. El descoperă că băiatul are plămânul afectat și deschide pieptul băiatului pentru a introduce un tubu să elibereze aerul. Toate acestea au fost surprinse de cineva pe telefonul lor și transmise în flux live pe rețelele de socializare.

La spital, are loc o ședință a consiliului de administrație, în care doctorul Adil explică despre Ali și că tânărul se manifestă așa din cauza autismului. El încearcă să îi determine pe colegii să-i aprobe stagiul la spital, explicându-le ca la vârsta de doar șapte ani, Ali știa toate organele corpului, cum funcționau.

Dr. Adil continuă să le explice că Ali nu numai că are autism, dar are și sindromul Savants, ceea ce înseamnă că are talente excepționale într-un anumit domeniu, iar creierul său are inteligență multifuncțională. Din conversația lor aflăm de inteligența peste medie a tânărului, dar și că motivația incredibilă a acestuia se datorează și tulburării de autism de care suferă, „sindromul savantului”, care îl ajută să strălucească în orice context, dar care îl aruncă și în situații dificil de gestionat.

În timp ce, Beliz, managerul și proprietarul spitalului, este impresionat de abilitățiile tânărului, șeful secției chirurgicale, dr. Tanju, crede că starea de sănătate a lui Ali este un impediment major în meseria de medic. Ei votează și toți membrii consiliului votează împotriva lui Ali, în afară de Beliz și de doctorul Adil.

La spital, tânărului Ali i se interzice să intre înăuntru, deoarece nimeni nu știe cine este. El încearcă să se strecoare înapoi în spital, dar este expulzat din nou, până când toți află cine este, vizionand videoclipul de pe internet.

În sala de operații, Ferman operează băiatul de la aeroport și este impresionat de supapa improvizată pe care a făcut-o Ali. El spune că oricine a îngrijit băiatul a făcut o treabă bună și când vorbește cu Ali, află că acesta este noul său stagiar.

Nazli este scos afară de Ferman și este foarte supărat!

Nazli îl întâlnește pe Ali, care îi spune cum să salveze copilul, fără să știe că Ferman a făcut-o deja. Ea îl laudă pentru că s-a gândit la asta. Mai târziu, Nazli îl duce pe Ali la biroul lui Ferman și îi spune că ideea operației a fost a lui Ali, care este chemat în sala de consiliu.

Ali le spune de ce vrea să devină medic și că decizia lui are legatura cu moartea fratelui său. Comitetul este emoționat de discursul său onest și Ali se face asistent în spital.

Ali este prezentat celorlalți asistenți care lucrează sub dr. Ferman. Ferman nu este impresionat de faptul că Ali va rămâne acolo. Însă Adil îi spune lui Ferman să aibă grijă de Ali, să-l ajute ca pe un frate mai mare, iar Ferman doar clatină din cap și apoipleacă.

Nazli vrea să fie prieten cu Ali, dar din punct de vedere social nu știe cum să facă față acestui lucru. Își cere scuze pentru tot ce a spus și dau mâna.

Dr. Tanjueste vizibil deranjat de faptul că Ferman nu-l lasă pe Ali să facă nimic. El îi spune lui Ferman că Ali trebuie să poată face tot ce fac ceilalți asistenții. Deodata apare o urgență mare, cu mulți pacienți, zgomote și știind că acest lucru îi va face rău lui Ali, îl trimite imediat aolo.

Doctorul Minune Episodul 1 se încheie cu Ali care pare pierdut și nedumerit. Asistenta-șef îl sună, pacientul trebuie intubat, dar Ali rămâne acolo, uitându-se pierdut în timp ce pacientul este pe moarte.

Distribuția noului serial de la Kanal D este excelentă! Reha Ozcan, Taner Olmez, Hazal Turesan, Onur Tuna, Murat Aygen sunt toți actori experimentați și talentați.

INFO: Conținutul text este redactat de echipa CinemaLands și este protejat de lege pentru drepturile de autor. Textele, videoclipurile și unele imagini sunt drepturile de autor ale CinemaLands și sunt protejate de lege pentru drepturile de autor și proprietate intelectuală. Acestea nu pot fi copiate pentru utilizare comercială sau distribuție.
Textul trebuie modificat în întregime pentru a putea fi repostat pe alte site-uri și acest lucru este permis doar dacă se specifică sursa. Utilizarea oricăror elemente enumerate mai sus fără acordul CinemaLands va fi pedepsită conform legii.

Copyright Proof: Digiprove certificate id P1434928