Filme și seriale de Crăciun

The Christmas Chronicles
The Christmas Chronicles

Cea mai frumoasă perioadă din an vine cu multe bucurii, tradiții, obiceiuri și ne gândim cum să facem să fie totul perfect până la ultimul detaliu. Te trezești cu noaptea în cap, iei rețetarul în mână începi să îl răsfoiești energic, faci stocul soluțiilor pentru curățat, faci lista de cumpărături… și multe altele câte mai ai pe cap.

Eu zic să mai lași un pic treaba de prin casă și să te relaxezi vizionând cele mai tari și frumoase filme și seriale cu temă de crăciun. Dacă vrei să iasă totul perfect, atunci trebuie să te odihnești și să te relaxezi. Și normal că seara este dedicată filmelor, cu pături groase, o cană de ceai și popcorn. Hai să apăsăm play!

1. How to Ruin Christmas: The Wedding

Deci, ce mai serial! Super amuzant, care te ține în suspans și care nu vrei să se termine. Are doar trei episoade, ceea ce pentru unii este prea mult, iar pentru alții prea puțin. Hai să vedem ce se întâmplă.

Tumi, personajul principal se întoarce în orașul natal, Johannesburg pentru a sărbători de Crăciun cu familia sa. Dar și pentru a participa la nunta surorii sale Beauty. Trebuie să menționez că cele două surori sunt complet diferite și de aici pornesc toate acțiunile și replicile picante și amuzante.

Personajul principal este o fire egoistă, nu crede în dragoste și a renunțat la obiceiurile și specificul culturii sale, în schimb Beauty este o romantică incurabilă, feminină și vrea o nuntă exuberantă ca în povești. Aș putea spune că Tumi este puțin geloasă pentru că sora sa este copilul preferat al mamei sale. Dar te las pe tine să descoperi dacă este într-adevăr geloasă.

Mama o avertizează pe Tumi ca nu cumva să strice nunta surorii sale, deoarece este un eveniment foarte important, atât pentru familie cât și pentru Africa de Sud. Dar oare Tumi o ascultă pe mama sa?! Tu ce crezi?

Un moment palpitant care te face să rămâi cu sufletul la gură este când personajul principal, Tumi, află un adevăr tulburător. Nu îți dezvălui prea multe detalii deoarece acest mini-serial merită văzut.

Este o combinație între comedie și dramă, dar mie mi-a plăcut și pentru că sunt prezentate în filme obiceiurile triburilor Zulu și Tswala, obiceiuri interesante de care nu știam. Eu zic că merită vizionat acest serial tare interesant. Sigur vei râde.

2. Dash și Lily

Un serial cu tematică crăciunistică de dragoste și comedie. Un serial ușor de vizionat care nu te pune prea mult pe gânduri, dar te face să visezi, să ai speranță că dragostea adevărată chiar există. Potrivit pentru cinefilii care iubesc un serial bun de comedie, dar care este presărat și cu inimioare.

Acțiunea se petrece în minunatul oraș New York care este cunoscut în întreaga lumea pentru decorațiunile exuberante din preajma sărbătorilor de iarnă, iar fiecare colțișor din oraș este împodobit.

Totul începe când Lily lasă pe rafturile bibliotecii ei preferate o agendă pe care a scris „Do you dare….?” în traducere liberă „Accepți provocarea….?”. Practic cei doi se cunosc prin notițele lăsate în acel carnețel și își lasă tot felul de provocări care se desfășoară în patru locații din orașul newyorkez. 

Prietenii celor doi își dau seama că cei doi s-au îndrăgostit unul de celălalt. Dar oare chiar se potrivesc și în viața reală? Deja am văzut că există o chimie între ei printre rândurile scrise în acea agendă. 

Nu dezvălui mai multe detalii din această serie siropoasă. Te provoc să te uiți la acest serial! Accepți provocarea? Găsești serialul pe Netflix.

3. Merry Happy Whatever

Încă un serial plin de faze amuzante, dragoste cu năbădăi și integrarea într-o familie. Acțiunea se petrece în casa familie Quinn și totul se schimbă când fiica cea mică a lui Don Quinn, tată singur care este și șerif, vine acasă din Los Angeles pentru a sărbători Crăciun alături de celelalte trei surori, frate și tatăl ei. Dar de aici pleacă toată acțiunea!

Emmy, fiica cea mică, nu vine singură din faimosul oraș Los Angeles, vine împreună cu iubitul ei Matt, care este de profesie cântăreț. Tatăl este foarte protectiv și atent la noii membrii care vor să intre în familia lor. Parcă niciun bărbat nu este demn de fiicele lui. Bănuiesc că orice tată se comportă la fel. Viitorul ginere trebuie să treacă niște teste. Aproape toții copii lui Don au probleme în căsnicie. Dar nu au curajul să spună prea multe detalii, deoarece nu vor să își dezamăgească tatăl. 

Matt plănuiește să o ceară în căsătorie pe Emmy. Dar oare ea acceptă? Nu îți dau mai multe detalii. Dacă este fan al cunoscutei actrițe Ashely Tisdale, atunci trebuie neapărat să te uiți la acest serial! 

4. The Christmas Chronicles

Doamne! De unde să încep! Cred că îți dai seama cât de entuziasmată sunt! Deci, un film în care ai parte de acțiune, comedie, dramă toate împachetate într-un film super fain. Deși, în film se abordează o temă clasică de Crăciun despre existența lui Moș Crăciun, filmul este mult mai intens și amuzant.

Totul începe în seara de Ajun, când mama adolescentului Teddy și a micuței Kate este chemată la serviciu pentru a lucra o tură suplimentară. Deoarece trebuie să muncească din greu pentru a-și întreține familia. Din păcate, tatăl copiilor s-a dus în Ceruri.

Micuța Kate crede în existența lui Moș Crăciun și pune o cameră de filmat să îl surprindă pe Moș Crăciun când vine să lase cadourile sub brad. Apropo de brad! Ai văzut ce brazi minunați găsești pe site-ul https://www.brazicraciun.net? Bineînțeles, Teddy „știe” că Moș Crăciun este doar o legendă și își tachinează surioara mai mică.

Spre surprinderea lui, vestitul Moș Crăciun cu bujori în obrăjori chiar există. În timp ce Moș Crăciun punea cadouri sub brad, cei doi copii se urcă în sania lui să arunce o privire mai îndeaproape. Dar Moș Crăciun se întoarce repede și copii nu apucă să se dea jos. Așa că stau ascunși, iar când Moșul îi vede se sperie și scapă căpăstrul renilor care fug. Sania este distrusă, dar elfii o repară până la urmă. 

Copii decid să îl ajute pe Moș Crăciun să ducă cadouri copiilor din întreaga lumea. Dar personajul principal este arestat de poliție, deoarece gonea prea tare prin oraș. Oare cum iese din arest?

Cel mai fascinant mi s-a părut când zboară deasupra Aurorei Boreale pe care sper să o văd și eu într-o zi. Cred că ți-am dezvăluit destul din acest film minunat. Mai departe este treaba ta să aflii ce se mai întâmplă. Dar și să fii cuminte să vină și în acest an Moș Crăciun cu o desagă plină de cadouri pentru tine.  Să știi că există și The Christmas Chronicles 2!

5. Mickey’s Christmas Carol

Un film animat clasic din 1983, trebuia să includ în listă și un film animat, da și unul clasic, ca să zic așa. După cum îi spune și titlul, este vorba despre un film Disney care îl are ca și personaj principal pe cunoscutul șoricel Mickey Mouse.

Deși este un film animat, nu recomand copiilor sub 7 ani, chiar dacă filmul este recomandat micuților începând cu vârsta de 4 ani. În ultimul timp s-a cam schimbat percepția asupra poveștilor și filmelor potrivite pentru copii.

Mickey Mouse este contabilul lui Scrooge McDuck, un rățoi putred de bogat. Dar pe cât este de bogat, pe atât este de avar și zgârcit. Din acest motiv, nu îl plătește pe Michey Mouse un salariu decent și pe care îl merită din plin. Neavând suficienți bani, nu poate să pună pe masă suficientă mâncare pentru copilașii lui.

Rățoiul bogat nu este interesat de Crăciun, singura lui preocupare sunt banii pe care îi numără zilnic. Dar percepția lui asupra vieții și a Crăciunului se schimbă când este vizitat de trei fantome. Ce se întâmplă mai departe? Nu știu… tu să îmi spui după ce vezi acest film animat.

Acest film prezintă o lecție despre bunătate, corectitudine, familie, eforturi și tradiții de Crăciun. De aceea, trebuie neapărat să îl vezi dacă îl îndrăgești pe Mickey Mouse.

Aud sunetul clopoțeilor în zare, deci se pare că am ajuns la finalul listei. Care dintre aceste capodopere cinematografice, din punctul meu de vedere, te-a impresionat și ți-a stârnit interesul? Aștept părea ta în comentarii.