Filmul F9 din 2021: The Fast Saga |Recenzie

F9 film de acțiune din 2021

Filmul F9 din 2021 este al nouălea capitol din Fast & Furious Saga, care a rezistat timp de două decenii și a câștigat peste 5 miliarde de dolari în întreaga lume. Seria de filme “Fast & Furious” a urmat povestea unui polițist, care s-a infiltrat într-o bandă de curse de mașini. Blockbusterul “F9” menține acțiunea filmelor anterioare.

În filmul “F9” din 2021, Dom (Vin Diesel) și familia sa, îl urmăresc pe fratele său, Jakob (John Cena), un spion experimentat care este implicat în construirea unui dispozitiv care poate controla toate sistemele de arme din lume – Project Aries. La fel ca și în seriile precedente, în “F9” există curse de mașini și o mulțime de scene de acțiune bazate pe cascadorii cu mașini, care ajută la menținerea noțiunii originale a francizei. Alături de urmăririle care au loc în toată lumea, sunt prezentate flashback-uri din trecutul lui Dom și Jakob, inclusiv o portretizare a morții tatălui lor, așa cum este descris în “Fast & Furious”.

Jakob a fost alungat de către Dom, deoarece el crede că Jakob l-a ucis pe tatăl lor și este mai clar acum mai mult ca niciodată de ce Dom caută să-și construiască și să-și protejeze noua familie. De asemenea, Jakob explică de ce Dom și familia sa, au fost aduși în lumea spionajului, în ciuda faptului că erau un grup aleatoriu de curse de stradă din Los Angeles. Cel mai probabil Jakob a lucrat ca spion de la ieșirea din familia Toretto.

Absența lui The Rock și a lui Jason Statham (ca să nu mai vorbim de Paul Walker) se simte cu adevărat în acest film. Echipa se reduce la Dom, Letty (Michelle Rodriguez), Mia (Jordana Brewster), Tej (Ludacris), Ramsey (Nathalie Emmanuel) și Roman (Tyrese Gibson).

În filmul F9 din 2021 există o mulțime de acțiuni spațioase care evidențiază lipsa unui echipaj complet. Dom se simte la fel de izolat așa cum a făcut-o în “The Fast of the Furious”. Nu petrece mult timp vorbind cu ceilalți membri ai echipajului. Filmul ratează interacțiunile lui Hobbs, Shaw și restul personajelor plăcute din filmele anterioare.

În film sunt prezentate scene de urmărire, care implică magneți auto, curse de mașini prin toată lumea, cascadorii cu mașini. Cea mai bună acțiune din film, sunt luptele dintre Dom și Jakob. Unele scene sunt absolut absurde, din cauza animaților CGI excesive. Dar în ceea ce privește acțiunea care se întâmplă pe ecran, trebuie să înțelegeți că mergeți la un film de divertisment. Aici, la acest capitol, ar trebui să uitați de fizică și de realitate, deoarece de jur împrejur se întâmplă lucruri de neimaginat.

Evenimentele din film se desfășoară în diferite orașe ale lumii, veți vedea multe personaje familiare, iar numărul de mașini distruse v-a depăși în mod clar 100. “F9” nu va fi niciodată o capodoperă a cinematografiei, este o tranșă mai slabă în comparație cu ultimele cinci filme din seria “Fast & Furious”.

Concluzia ar fi că, filmul F9 merită vizionat la cinema doar pentru efectele speciale, unele mult prea gândite și care sunt destul de spectaculoase, mai ales că este difuzat în format 3D.

Data lansării: 25 iunie 2021

Copyright Proof: Digiprove certificate id P1427879