LX 2048 Review: O Sesiune De Terapie cu Idei Sci-Fi (2020)

LX 2048 este un film extraordinar, care ne prezintă o percepție modificată a modului în care lumea noastră funcționează chiar în acest moment. Filmul Sci-fi ne prezintă unele sugestii despre ceea ce am putea face acum pentru a evita un viitor distopic.

Inteligență artificială, clonare, realitate virtuală, schimbări climatice, microcipuri, industrie farmaceutică – toate acestea sunt idei la care regizorul Guy Moshe vrea să ne gândim în timp ce experimentăm filmul LX 2048. Din păcate, multe dintre aceste idei sunt folosite mai degrabă pentru a servi construcția și expunerea lumii decât povestea în sine.

Protagonistul nostru, Adam (James D’Arcy), este un om foarte bolnav care încearcă să-și asigure viitorul familiei într-o lume distopică din viitorul apropiat, unde toxicitatea Soarelui îi obligă pe oameni să rămână în interiorul clădirilor în timpul zilei.

Adam (Agent Carter, Homeland) în rol principal, este singurul care încă iese afară în timpul zilei și preferă să se întâlnească față în față cu clienții, în timpul muncii, opunându-se în esență majorității populației care este blocată …

LX 2048 este un film suprarealist de ficțiune științifico-fantastic. Un film care provoacă gânduri, plin de idei mari despre relația noastră cu tehnologia și ce înseamnă a fi un om care este ancorat de performanța fantastică a unei lumi virtuale (The Realm).

Prezentarea filmului LX 2048

În anul 2048 oamenii locuiesc în mare parte în interiorul caladirilor, din cauza că lumina soarelui este atât de puternică incat arde pielea instantaneu.

Toată lumea își petrece cea mai mare parte a timpului într-o lume virtuală cunoscută sub numele de The Realm. Faptul că Reena a fost surprinsă de Adam în timpul unei partide de s*x cu iubitul ei. Acest subiect atat de Hot, usor dulce-picant fiind doar unul dintre numeroasele lor probleme conjugale. Adam Bird, un tată model cu trei copii, se află în pragul divorțului de soția sa, Reena (Anna Brewster).

În această lume distopică toată lumea ia și doze regulate de LithiumX, care este un drog folosit pentru a îndepărta depresia. Adam, totuși, se agață de vechile sale obiceiuri, conducând o masina decapotabilă în timpul orelor de muncă, într-un costum hazmat și refuzând să ia drogul. Apoi află că are o afecțiune cardiacă în stadiu terminal și că trebuie să-și susțină afacerea care se află în dificultate. Afacerea sa este de fapt un motiv absolut indispensabil pentru a-și menține polița de asigurare premium.

Polița de asigurare care prevede o clonă care îl v-a înlocui după decesul său. O clonă completată cu toate amintirile și trăsăturile lui Adam, pentru a îngriji familia în locul său. De fapt, clona ar fi o versiune îmbunătățită a lui Adam, prin intermediul Inteligenței Artificiale. Dar Adam nu este chiar pregătit să înfrunte această realitate amară. Și asta face ca lucrurile sa devină mult mai complicate și mai ciudate …

Filmul rămâne interesant de urmărit de la început până la sfârșit, în mare parte pentru că D’Arcy demonstrează că este mai mult capabil decât să joace în acest rol din film. În care dinamica sa în muncă pe care o depune zilnic, cu rolul de susținere aruncă multă lumină asupra a ceea ce este Adam că un om nu tocmai perfect. Însă el își dorește în mod constant să-și perfecționeze imaginea de sine.

Ultima jumătate de oră din film este, fără îndoială, punctul culminant al filmului LX 2048. Mai ales atunci când Adam se confruntă cu clona sa. El descoperă că soția lui l-a cunoscut mai bine decât credea el. Clona seamănă mai mult cu ceea ce Adam ar fi dorit în adâncul sufletului său, să fie.

Finalul filmului este destul de amuzant, dar într-un mod trist!

Tehnicile de editare și iluminare, folosite în film ajută la stabilirea stării de spirit și oferă o estetică vizuală distinctă de alte filme de science fiction. Vizionând acest film, ne putem face o viziune despre cum s-a schimbat întreaga mentalitate – a unei națiuni, a unei planete. Deoarece de când a dispărut stratul de ozon, soarele a început să-i prăjească pe oameni. Schimbarea neobișnuită ne arată cum a afectat acest lucru politica și operațiunile zilnice, pe lângă premisa de a lucra de acasă. Deasemenea, este prezentată o viziune a unui viitor distopic, condus de IA, în care o persoană poate fi înlocuită cu clone identice lui. Clone updatate, cu pastile care remediază depresia, probleme cauzate în relații din cauza realității virtuale.