MOȘUL: Film de acțiune Netflix (2020) – Review și Prezentare

MOSUL: Film de acțiune Netflix (2020)
Credit foto: https://www.netflix.com
Home » Filme Americane » MOȘUL: Film de acțiune Netflix (2020) – Review și Prezentare

MOSUL: Film de acțiune Netflix (2020) – Review și Prezentare

Filmul Mosul se bazează pe un articol din “New Yorker”, din 2017, care spunea o poveste incredibilă adevărată, despre cum o echipă de elită SWAT irakiană a luptat pentru a-l lua înapoi orașul Mosul de la ISIS, care preluase orașul.

Regizorii filmului Avengers: Endgame, Joe și Anthony Russo, au oferit până acum pe Netflix cel mai mare spectacol de acțiune cu filmul Extraction. Acum Frații Russo au revenit în serviciul de streaming cu filmul Mosul. Filmul este scris de Matthew Michael Carnahan.

Matthew Michael Carnahan: Se referă la personalul SWIN de la Ninive, o bătălie a polițiștilor irakieni din Mosul care se luptă de fapt pentru a-și lua din nou metropola.

La fel ca în filmul Extraction, cei doi frați au fost producătorii filmului Mosul au apelat și la un alt regizor. Pentru prima dată pentru filmul de război în limba arabă, Matthew Michael Carnahan, care a scris și filmul. Din fericire, au lucrat și cu regizorul irakian Mohamed Al-Daradji ca producător al filmului pentru a menține autenticitatea filmului.

MOSUL este un Film de actiune Netflix (2020)
Credit foto: https://www.netflix.com

Prezentarea Filmului MOSUL

Povestea filmului Mosul a început cu un articol în The New Yorker și facilități despre un personal SWAT din Irak, care își asumă bătălia din nou către ISIS. Cu o echipă de bărbați și trei automobile armate, unitatea SWAT își face mijloacele de comunicare prin inima coronară decimată a metropolei lor. Însă din punct de vedere tehnic, ei nu respectă ordinele directe și majoritatea oamenilor cred că tot personalul SWAT au fost ucis. Cu toate acestea, echipa se infiltrează ca niște fantome prin oraș, mituind gardienii marinei și îndemnând gospodăriile la securitate. Ei niciodată nu ezită să folosească impulsul letal improvizat la orice semnal al inamicului.

În calitate de lider al echipei SWAT, maiorul Jasem, Dabbach este un comandant cu ochi de oțel, un om care ucide luptătorii Statului Islamic. Comandantul se împrietenește cu un băiat pe care îl vede rătăcind pe un drum. După ani de ocupație, ISIS fuge din Mosul și echipa se luptă pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea înainte ca ISIS să „dispară pentru totdeauna”. Asa ca, suntem aruncați direct în acțiune în timp ce polițistul irakian neexperimentat Kawa (Adam Bessa) este salvat dintr-o ambuscada, de către echipa SWAT, condusă de maiorul Jasem (Suhail Dabbach). Kawa este în curând recrutat în echipă, în timp ce se angajează în operațiunea lor periculoasă de gherilă.

Review-ul Filmului MOSUL

Împreună cu un refuz de a extinde orice simpatie statului islamic, cu comentarii atent gândite, despre istoria și relațiile Irakului cu Statele Unite, cu Iranul ca vecin și inamicul Kuwait, „Mosul” se simte întemeiat pe un sens tangibil al locului și al timpului. Chiar dacă filmul se bazează uneori pe imagini formulate pentru a clarifica relele statului islamic (copii orfani, femei impregnate), această predictibilitate este oarecum compensată cu un spectacol captivant al actorului irakian Suhail Dabbach.

Din fericire, dacă este în căutarea unui film de acțiune, filmul Mosul oferă scene de luptă fascinante și expune ororile făcute de ISIS. Regizorul irakian, Carnahan te pune chiar în mijlocul acțiunii, unde pericolul poate lovi echipa în orice moment. Chiar și în momentele mai liniștite, nu vă puteți relaxa pe deplin, deoarece Carnahan arată că această echipă nu este niciodată în siguranță. Este o experiență viscerală și tensionată.

Nu sunt prea multe scene aici pe care nu le-ai fi văzut până acum în alte filme de acțiune de război. Tocmai de aceea Mosul se remarcă pentru a fi o poveste de război din Irak cu personaje irakiene, spusă în limba arabă.

PS: Kawa nu primește detalii cu privire la misiunea pe care o are echipa în Mosul, așa că este probabil să fiți confuz uneori cu ceea ce se întâmplă. Abia la sfârșit, Kawa își înțelege pe deplin misiunea.

Distribuție

Waleed Elgadi în rolul colonelului Kaveh Esfahani
Hayat Kamille în rolul lui Haya
Thaer Al-Shayei în rolul Hooka
Suhail Dabbach în rolul maiorului Jasem
Adam Bessa ca Kawa
Ahmad Elghanem ca Sinan