Raised By Wolves – Crescuti de Lupi – Serialul American HBO

Raised By Wolves - Crescuti de Lupi

Acțiunea în acest serial american științifico-fantastic se petrece într-un viitor îndepărtat, în care Pământul a fost mistuit de un război între atei și credincioși.

Crescuti de lupi este un serial generos, cu un buget mare, exact ca in primele seriale regizate de către nimeni altul decât Ridley Scott, regizorul a făcut ca “Raised BY Wolves” să fie un serial greu de ignorat.

În rolul principal se află doi androizi: mama – Amanda Collin și tatăl- Abubakar Salim, care sunt trimiși aparent pe o planetă nelocuită cu misiunea de a creste șase copii din embrioni viabili. Acest lucru se dovedește a fi dificil pe terenul ostil al acestei planete ciudate, întrucât apare atacul unor monștrii predatori de tip Gollum sau o armată de zeloți religioși care doresc să salveze copii de la îngrijitorii lor androizi.

Pe măsură ce serialul trece de la un scenariu la altul, Raised by Wolves își extinde încet sfera: Mama și Tatăl au fost trimiși de către atei să crească copiii liberi de tiranie religioasă după un război care a distrus pământul. Din fericire, acest război nu este purtat de bărbați furioși care strigă că Dumnezeu nu este real!

Acțiunea serialului expune: Atat un război cu androizi ciudați și oameni care își schimbă forma pentru a se infiltra sub acoperire, cat și o lume virtuală asemănătoare cu Matrix. Serialul este un spectacol care atinge aspecte ale fiecărui film popular de sci-fi ceea ce are sens, deoarece Ridley Scott a realizat cele mai multe dintre ele.

În timp ce serialul este creat și scris de Aaron Guzikowski (probabil cel mai cunoscut ca scriitor, acelasi nume din spatele thrillerului Denis Villeneuve Prizonieri), se aliniază rapid cu o serie de caracteristici ale lui Scott: peisaje extraterestre sterpe, un Pământ condamnat, androizi care arată și se simt ca și oameni și o vedere slabă a umanității.

Spectacolul, deși este lipsit de culoare, este magnific compus și neliniștitor cu actiuni captivante ce par nesfârșite: culturi cultivate în spirale, păduri care sugerează extratereștri masivi de tip dinozaur, androizi din organe sintetice și piele metalică, care pot emite un țipăt capabil să distrugă oamenii.

Spectacolele sunt desconcertante și eficiente. Rolul Amandei Collin ca mamă este deosebit de bun, mergând pe o linie ciudată între mecanică și viață sălbatică.
În primele trei episoade, razboinicii știu foarte puțin despre atei și religioși care luptă împotriva lor sau despre specificul credinței lor.