Review: Dune 20211|Filmul Dune, o nouă dată de lansare

Filmul "Dune" (2021)
Sursa foto: https://nofilmschool.com

Review: Filmul Dune (2021)|Filmul Dune stabilește o nouă dată de lansare

Filmul “Dune” din 2021 este regizat de către veteranul sci-fi Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival, Sicario). Dune va fi un lung metraj care v-a descrie evenimente din seria de romane semnate de Frank Herbert din perspectiva misteriosului ordin feminin Bene Gesserit. Filmul se bazează pe romanul lui Frank Herbert din 1965, care a mai fost adaptat anterior pe ecrane în 1984.

“Dune” are o lungă istorie de adaptări de film, care nu au fost niciodată terminate. Adaptăriile variind până la eșecuri catastrofale de box-office.

„Dune” (2021) este cea de-a șaptea încercare cunoscută, de a readuce povestea din romanul lui Frank Herbert, pe marile ecrane. Deși mai mulți regizori au incercat în cei 55 de ani de la lansarea românului să transpună povestea în cinematografe, Ridley Scott, David Lynch și Alejandro Jodorowsky au făcut tot posibilul și rezultatele nu au întârziat să apară.

Aceste adaptări de film sunt aparent blestemate! Deoarece un producător a murit după ce a cumpărat drepturile. Iar membrii familiei au murit în timpul procesului de scriere a scenariilor. În cele din urmă, a fost numit unul dintre cele mai proaste filme din 1984.

Sursa: https://www.youtube.com

„Dune” revine în sfârșit pe marele ecran și de data aceasta a fost regizat de Denis Villeneuve cu o distribuție plină de staruri precum Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Jason Momoa și Zendaya. Actorii de succes care vor readuce la viață povestea tradiției „Dune”.

Despre ce este vorba în filmul Dune?

În film este prezentată povestea tânărului Paul Atreides, care se mută de la Caladan, de pe o planetă luxuriantă oceanică, la Arrakis, o planetă deșertică fără precipitații naturale. Deși planeta Arrakis poate fi greu de locuit, este singura planetă din galaxie care produce „melanj”, cunoscută și sub numele de condiment, care alimentează călătoriile intergalactice și extinde viața umană, făcându-l o resursă foarte căutată.

La fel ca în cazul oricărei resurse rare și extrem de utile, există un joc de comploturi secrete cu mai multe grupuri care doresc să controleze comerțul.

Dune prezintă “Călătoria” unui erou mitic și încărcat emoțional. Paul Atreides, un tânăr strălucit și supradotat născut într-un mare destin dincolo de înțelegerea sa, care se află pe cea mai periculoasă planetă din unives pentru a-și asigura viitorul familiei și oamenii lui.

Pe măsură ce forțele răutăcioase explodează în conflict cu privire la aprovizionarea exclusivă a planetei, cea mai prețioasă resursă existentă este o marfă capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității.

Pe lângă comploturi bine gândite de a domina comerțul cu mirodenii, lumea lui Paul se schimbă pe măsură ce începe să se îndeplinească o profeție misterioasă și malefică de care habar n-avea că există.

Discuțiile despre adaptarea poveștii „Dune” pentru marele ecran, care au fost într-o continuă dezbatere, nu s-au oprit de la lansarea romanului în 1965.

Arthur P. Jacobs a fost primul care a dobândit drepturile pentru o adaptare cinematografică în 1971. Dar a murit la câțiva ani după aceea, iar drepturile au fost apoi dobândite de Jodorowsky. El a căutat să colaboreze cu Pink Floyd și Salvador Dalí, dar producția a fost blocată din motive financiare.

Sursa foto: https://gamerrewind.com/

În 1976, drepturile au fost dobândite din nou, de data aceasta de Dino De Laurentiis, iar Ridley Scott a fost preluat pentru a regiza filmul în 1979. Scott a ajuns să părăsească proiectul după ce fratele său a murit pe neașteptate, trecând ulterior la „Blade Runner” (1982).

În 1981, a fost găsit în cele din urmă un regizor. David Lynch, care se bucura de succesul celui de-al doilea său film „Omul elefant” (1980), au început filmarile la lungmetrajul „Dune” în 1983 și a fost lansat în 1984.

„Dune” a avut potențial, deoarece publicul a dorit o altă aventură SF, după succesul din Star Wars (1977). Cu toate acestea, filmul nu a avut prea mare succes, deoarece a fost criticat și considerat un eșec la box-office .

Distribuția filmului Dune:

  • Timothee Chalamet în rolul lui Paul Atreides, descendentul casei
  • Rebecca Ferguson în rolul Lady Jessica, mama lui Paul,
  • Oscar Issac, în rolul ducelui Leto Atreides, care a primit administrarea unei planete periculoase.
  • Zendaya ca Chani, marea dragoste a lui Dune,
  • Josh Brolin, Gurney Halleck, Paul îl vede ca un mentor.

Care este data de lansare a noului film “Dune”?

Încă nu a devenit oficială data de lansare, dar se speculează că filmul Dune va avea lansarea spre sfârșitul anului 2021.

INFO: Conținutul text este redactat de echipa CinemaLands și este protejat de lege pentru drepturile de autor. Textele, videoclipurile și unele imagini sunt drepturile de autor ale CinemaLands și sunt protejate de lege pentru drepturile de autor și proprietate intelectuală. Acestea nu pot fi copiate pentru utilizare comercială sau distribuție.
Textul trebuie modificat în întregime pentru a putea fi repostat pe alte site-uri și acest lucru este permis doar dacă se specifică sursa. Utilizarea oricăror elemente enumerate mai sus fără acordul CinemaLands va fi pedepsită conform legii.