Review și prezentare generală a filmului PARALLEL (2018)

Parallel este un film canadian de Sci-fi din 2018

Cineastul mexican Isaac Ezban a impresionat publicul cu lungmetrajul său Sci-fi de debut “The Incident”, un film despre oameni blocați într-un timp etern. Dar și cu filmul “The Similars”, în care un grup de necunoscuți care se află blocat în timpul unei furtuni, într-o stație de autobuz. Aceștia sunt atacați de niște entități supranaturale, deci este destul de clar cum v-a decurge acțiunea în filmul “Parallel”.

Parallel este un film canadian de Sci-fi din 2018

Un film despre un grup de prieteni care descoperă o oglindă care servește drept portal către un multi-univers. Acest film este primul lungmetraj în limba engleză a lui Ezban.

Prezentarea filmului PARALLEL (2018)

Parallel este o abordare interesantă asupra conceptului popular al multi-universului. O paradigmă în care fiecare individ este doar unul dintre un număr infinit de variații ale sinelui răspândit în numeroase universuri.

Patru prieteni descoperă că pentru a-și îmbunătăți viața prin manipularea universului din cealaltă parte. Însă este un lucru extrem de periculos care are consecințe grave.

Cei patru prieteni, Leena (Georgia King), Devin (Aml Ameen), Josh (Mark O’Brien) și Noel (Martin Wallström), lucrează la o aplicație pentru smartphone. Această aplicatie va permite utilizatorilor să vândă și să schimbe locuri de parcare premium în zonele urbane. Ei lucrează din greu și sunt foarte aproape de a obține finanțarea pentru a finaliza aplicația. Astfel încât să poată trece la afaceri mai mari și mai bune. Cu toate acestea, un fost coleg de serviciu descoperă că, în loc de cele patru săptămâni de care au nevoie pentru a termina demo-ul, au doar patru zile.

Din fericire ei descoperă portalul dimensional din mansarda lor. Grupul; de prieteni află că în „alte” universuri timpul se mișcă mult mai încet. Așa că folosesc această discrepanță de timp pentru a elimina acele patru săptămâni de muncă în două zile. Astfel făcând concurența altor persoane implicate în acest proiect. Bineînțeles ca fac toate astea pentru a putea vinde aplicația lor.

Cu toată munca grea depusă și planificarea care a dus la această mică realizare, Noel începe să realizeze că fiecare dintre prieteni își doresc să folosească portalul pentru a le permite să trăiască fantezii și să își manipuleze propria realitate după bunul plac, fară a se gândi la repercursiuni…

Review-ul filmului PARALLEL (2018)

„Parallel” este un concept foarte inteligent, este un film care amestecă Science Fiction, inovație tehnologică și psihologie. Dar la început este un film amuzant despre explorarea unor universuri paralele. Apoi se transformă într-un film de groază suspans în modul clasic “Twilight Zone”. Deoarece ambiția și consecințele de a accesa forțe mai mari au repercursiuni asupra grupului.

„Multiversul a fost rareori atât de mortal ca cel prezentat în paralel”. Parallel nu este un film de groază în sensul tradițional. Dar oferă o privire asupra adevăratei orori a naturii omului; lăcomia și puterea de a corupe.

Parallel este o versiune mai accesibilă a Primer, care oferă o mulțime de idei ce vor face creierul să se învârtă și să dezvolte dezbaterile. Efectele speciale ale oglinzi sunt simple, dar eficiente. Efecte la care se adaugă o schimbare subtilă, dar puternică, a iluminării și sunetului. Atunci când camera arată o vedere asupra unei lumi alternative.