THE BLACKOUT: Invasion Earth| Rezumat-Film-Review

The Blackout: Invasion Earth

The Blackout: Invasion Earth este un film apocaliptic din genul Sci-Fi.

Acțiunea filmului apocaliptic: La baza militară „Avanpost” se declanșează o alarmă, și soldații iau poziții și se pregătesc pentru luptă. Se raportează că se apropie un inamic neidentificat, creaturi mai mari decât oamenii care se mișcă cu o viteză de douăzeci de kilometri pe oră.

În film este prezentat modul în care se schimbă stilul de viață în momentul în care toată planetă se întunecă subit și singura zonă rămasă neafectată este un inel de pământ din Europa de Est cunoscut sub numele de „Cercul vieții”.

Epopeea de două ore care înfruntă Armata Roșie sau ce a mai rămas din ea si luptă împotriva invadatorilor extratereștri.
Un eveniment inexplicabil a scufundat lumea în întuneric. Limita din vestul Rusiei și câteva tari din jur au supraviețuit dar contactul cu cei din jur s-a pierdut.

Orice încercare de a comunica în afara “Cercului vieții” este imposibilă, făcând ca oamenii din cadrul cercului să trimită unități de recunoaștere pentru a explora ceea ce s-a întâmplat dincolo de granițele lor și nu găsesc altceva decât cadavre și devastari.

Oamenii din cadrul cercului încearcă să descopere ce a provocat întunecarea și oprirea bruscă a comunicațiilor și ucid aproape toată viața de pe Pământ, dar ce? Și acum marea preocupare este dacă omenirea poate lupta cu aceasta entitate…

Misiunile de cercetare din zona întunecată aflate chiar peste granița zonei de carantină, raportează că toată populația este moartă din cauza atacurilor unor figuri umanoide ciudate. Din misiunile spre locuri și mai adânci, echipele de recunoaștere nu se mai întorc deloc.

După un atac asupra unui avanpost militar aflat la marginea “Cercului vieții”, Guvernul trimite o echipă în Zona de Carantină, care reușește să stabilească o legătură cu mintea extraterestrului prin intermediul lui Sasha (Artyom Marcaryan). Acesta le spune oamenilor că el a fost pe pământ de milenii, deschizând calea unei invazii, care v-a avea loc în următoarele 24 de ore.

Printre membrii echipei se află medicul unității Oleg (Aleksey Chadov, Night Watch, Day Watch) și Alyona (Lukerya Ilyashenko, Dance To Death). În mod întâmplător, cei doi plecaseră în concediu chiar înainte ca lumea să se transforme în iad.

Deși acțiunea este clar stabilită în viitorul îndepărtat, judecând după vehiculele zburătoare și holograme, aici există și scene dezamăgitoare, soldații trag cu gloanțe, nu cu lasere. Mașinile futuriste funcționează defectuos și sunt abia recunoscute de populație, efectele vizuale sunt creeate în CGI, în special vehiculele zburătoare, peisajele urbane, etc…

CONCLUZIA: În cele din urmă, filmul rusesc The Blackout: Invasion Earth este cu siguranță o abordare diferită a Sci-Fi-ului apocaliptic. Are o premisă unică și câteva răsuciri diferite pe parcurs. Deși sunt unele lipsuri, totul se amestecă bine cu peisajul. Cu toate acestea, povestea este puțin cam exagerată, ritmul este prea încetinit în timpul actului său lung de mijloc, iar spectacolele de sincronizare sunt partea slabă.

Actori in rolul principal: Aleksey Chadov, Pyotr Fyodorov si Svetlana Ivanova.
Regia: Egor Baranov, Nathalia Hencker
Scris de: Ilya Kulikov
Durată: 153 de minute

Lansarea inițială: Deși lansarea inițială trebuia să fie pe data de 21 noiembrie 2019, filmul s-a lansat la 4 noiembrie 2020.