Totul despre Serialul Turcesc Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı

barbaroslar-serial-turcesc
View Gallery 4 Photos
totul-despre-serialul-turcesc-barbaroslar
barbaroslar-serial-turcesc
totul-despre-serialul-turcesc-barbaroslar
Barbaroslar cu Engin Altan

Despre Serialul Turcesc “Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı/Frații Barbaros, Sabia Mediteranei”

Serialul turcesc Barbaroslar spune povestea fraților Oruj, Khair al-Din, Ishaq și Elias, care au reușit să transforme Marea Mediterană în marea Imperiului Otoman datorită ingeniozității lor care i-au făcut să fie cei mai renumiți marinari din istoria Imperiul Otoman.

Barbaroslar este un nou serial turcesc istoric, care relatează viața amiralului otoman Hayreddin Barbarossa, cunoscut și sub numele Barbă-Roșie, unde Engin Altan, actorul care a ajuns la faima internațională pentru rolul său de „Ertugrul”, este protagonistul.

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı spune aventura celor patru fii ai lui Sipahi Yakup Ağa, İshak, Oruç, Hızır și İlyas, de a se transforma în frații Barbaros.

Occidentalii l-au numit pe Aruj, „Barbarossa”, care în italiană înseamnă „barbă roșie”, iar după ce Aruj a murit, Khair al-Din a moștenit titlul fratelui său și s-a facut cunoscut prin el.

Ziarul turc, „Aksam”, a spus că construcția navelor prezentate în serie a durat aproape o lună și mai mult de 100 de persoane lucrează în cadrul echipei de lucru, în plină desfășurare pentru a avansa în producerea episoadelor la viteză maximă. Deoarece planul de producție a fost deja întârziat anterior, din cauza repercusiunilor răspândirii virusului Corona.

Unde a fost filmat serialul Barbaroslar și când a avut premiera?

Serialul a fost filmat la Istanbul, coastele Marmaris și Antalya și a avut premiera în 16 septembrie. BARBAROSLAR se difuzează pe ecranele TRT 1, în serile de joi, de la ora 20.00!

Cine a regizat serialul Barbaroslar?

Serialul este regizat de Dogan Ümit Karaca, care este renumit pentru regia unui grup din cele mai faimoase seriale turcești, printre care „Sultan Abdul Hamid”, „Kurtlar vadisi – Valea lupilor”, „Çalıkuşu” și „Războinicul” ”. Iar scenariul este semnat de Mustafa Burak Doğu și Ethem Arslan.

Actorii care fac parte din distribuția serialul Barbaroslar și ce roluri interpretează:

Actorul Engin Altan Düzyatan interpretează rolul lui Oruç Reis, Ulaş Tuna Astepe în rolul lui Hızır Reis (Barbaros Hayreddin Paşa), Yetkin Dikinciler interpretează rolul lui İshak Reis, Caner Topçu în rolul lui İlyas Reis și Bahadır Yenişehirlioğlu, care a interpretat rolul lui Tahsin Pașa în serialul „Sultan Abdul Hamid”, în rolul lui Derviş și Igit Ozchiner aka Pietro, renumit pentru rolul lui Cengiz Atay din serialul „Ezel”, Pelin Akil Altan este Isabel,

Rol secundar: Ismail Filiz, Serpil Özcan o interpretează pe Asiye, Mehmet Ali Kaptanlar în rolul lui Yorgo, Mehmet Atay este Kılıç Bey, Ümit Çırak ii da viata lui Slyvio și Batuhan Bayar il interpreteaza pe Niko.

Surpriză mare pentru publicul arab și egiptean!

Regizorul egiptean Adel Adib, fratele profesioniștilor din mass-media Amr Adib și Imad Al-Din Adib, supraveghează scenele de „acțiune” și de război din serialul „Frații Barbaros”. Canalul TRT a anunțat, de asemenea, în ianuarie anul trecut, că există discuții comune între Turcia și Algeria cu privire la filmarea unei părți din serial în țara Maghrebului, iar ambasadorul Turciei în Algeria a spus:

„Lucrăm ca Algeria să facă parte din scenariul seriei pentru a descrie evenimente din ea; în țara Maghrebului, pentru a face parte din marea operă istorică.”

Realizatorii serialului sunt interesați de participarea Algeriei la evenimentele istorice din serial, datorită importanței sale mari în viața regelui Barbarosa, care s-a confruntat cu invazia spaniolă a Algeriei în 1516 și 1517.

Liderul Barbarossa a purtat războaie împotriva armatelor cruciate când sultanul Selim I i-a cerut să salveze musulmanii de la Inchiziția spaniolă și i-a învins și a reușit cu îndemânarea sa să transporte 70.000 de musulmani andaluzi într-o flotă de 36 de nave în 7 călătorii în 1529 în Algeria, unde au fost asigurați și stabiliți acolo.

Bonus: Barbaros ca figură istorică

  • Hayreddin Barbarossa (sau Barbaros Hayreddin Pasa) este, de asemenea, faimos ca Hızır Hayrettin Pasha și pur și simplu Hızır Reis.
  • El a trăit între anii 1466/1478 – 4 iulie 1546.
  • A fost un pirat otoman și mai târziu a devenit amiral al Marinei otomane.
  • Cea mai mare realizare a sa, au fost victoriile sale, care au asigurat dominația otomană asupra Mediteranei la mijlocul secolului al XVI-lea.
  • În 1518, după moartea fratelui său Oruç, Khizr a moștenit porecla fratelui său, „Barbarossa” – Barba Roșie”.
  • De asemenea, a primit numele onorific Hayreddin (din arabă Khayr ad-Din, „bunătatea credinței” sau „cel mai bun din credință”).
  • Anult 1529, Barbarossa a preluat cetatea Peñón din Alger de la Spanioli habsburgici.
Copyright Proof: Digiprove certificate id: P1444154