Vanguard (Hong Kong/China 2020) – Prezentare – Review

Prezentarea filmului Vanguard (2020)
Credit foto: https://action-flix.com

Prezentarea filmului Vanguard (2020)

“Vanguard” este un lungmetraj chinezesc de acțiune din anul 2020. Filmul Vanguard în care Jackie Chan este un angajat sub acoperire al unei companii de securitate, care este ultima speranță împotriva celor mai letale organizații din lume.

Filmul are titlul identic cu agenția de securitate de înaltă tehnologie la care lucrează eroii noștrii, care sunt implicați într-o operațiune hibridă militară corporativă cu resurse nesfârșite a forțelor speciale din China.

Vanguard este scris și regizat de Stanley Tong, iar dialogul englezesc aparține lui Tiffany Alycia Tong. Acest filmul este apreciat de fanii filmelor chinezesti, deoarece îl are în rolul principal pe Jackie Chan, dar si alti actori faimosi precum Yang Yang, Miya Muqi, Lun Ai, Sayed Badreya, Ruohan Xu, Barret Coates și Fady Zaky.

Vanguard: Firma de pază are sediul central la Londra și este administrată de către Tang Huating (Jackie Chan). Vanguard se angajează să protejeze familia bogatului om de afaceri chinez Qin Guoli (Jackson Lou). Deoarece autoritățile engleze sunt prea ocupate cu o parada de Anul Nou Chinezesc pentru a interveni.

O celulă teroristă condusă de un stereotip zgârcit din Orientul Mijlociu, numită Omar (Eyad Hourani), se îndreaptă spre răzbunare împotriva familiei lui Qin, care, în mod evident, l-a trădat pe tatăl lui Omar în fața autorităților, ducând la moartea acestuia într-un atentat cu bombă.

Omar își propune să se răzbune prin trei posibilitati: încercând să-l ucidă pe Qin, răpindu-l, sau ținând ostatică familia bărbatului în schimbul informațiilor.

Tang trimite agenții Vanguard cei mai buni – Lei (Yang Yang) și Kaixuan (Ai Lun) pentru a-l salva pe Qin, misiunea transformandu-se într-o urmărire internațională care îi aduce pe eroii din Londra în Dubai.

Dubaiul fiind unul dintre locurile tipice vizitate în blockbust-urile neocoloniale in Orientul Mijlociu și, bineînțeles în „Africa”, o locație pe care Tong și co-scriitoarea, Tiffany Alycia Tong, nu au nevoie să o eticheteze mai specific…

În misiunea filmului din această Africă nedescrisă, populată de mai multă faună animată creeată prin animații CGI, cu un remake Disney, ne întâlnim cu Fareeda (Xu Ruohan), fiica lui Qin și un conservator naturalist idealist.

Fareeda lucrează la o organizație care protejează elefanții de braconieri – se pare că, în mod principal, prin intermediul rețelelor sociale. În lumea reală, braconierii își vând marfa în mare parte cumpărătorilor bogați chinezi.

„Vanguard” folosește atât de mult CGI-ul oribil, încât ia elementele mai serioase ale poveștii, le face mai absurde decât aspectele umoristice. Filmul încorporează leii CGI, hiene și mașini cu viteză ridicole.

Review-ul filmului Vanguard (2020)

La începutul filmului puteți spune că toate aceste scene sunt false. Și nu doar false, ci ridicole. Deoarece nu a mai fost văzut acest gen de animații CGI atât de ridicole din 2001, ceva similar cu filmul „The Mummy Returns” , unde cineaștii au încercat să-i photoshopeze capul lui Dwayne „The Rock” Johnson pe corpul unui scorpion gigantic.

În timp ce mulți oameni își amintesc încă „The Mummy Returns” pentru utilizarea atroce a CGI, filmul în sine a fost distractiv, dar mă îndoiesc că „Vanguard” va avea același tip de longevitate.

Jackie Chan are acum vârstă de 66 de ani, asa ca o mare parte din acțiunea care se desfășoară în filmul „Vanguard” este predată distribuției sale mai tinere. Scenele de luptă sunt energic vibrante și, uneori, electrizante, dar este doar un fals, regizorul Stanley Tong a utilizat animații CGI inferioare, deoarece nu servesc la altceva decât la o distragere a atenției de la scenele de acțiune mai bune.

Dacă producătorii ar fi încercat cel puțin să-i insufle o oarecare originalitate, s-ar fi putut crea un divertisment solid, dar așa cum este, nu este altceva decât o replica cu Jackie Chan !

Distribuția filmului Vanguard (2020):

Regizat de: Stanley Tong
În rolurile principale:
Jackie Chan, Yang Yang, Allen Ai Lun, Miya Muqi, Zhu Zhengting, Desmond Aldridge, Can Aydin, Sayed Badreya, Ruohan Xu, Barret Coates și Fady Zaky.